Stay Safe in Croatia

Apartmaji v starem mestnem jedru Šibenika

Apartmaji Oršula se nahajajo v starem delu Šibenika, v Crnici, v bližini centra mesta in plaže Banj. Apartmaji se nahajajo v družinski hiši in so sestavljeni iz 5 namestitvenih enot.

Nepremičnina je oddaljena 10 minut hoje ob obali od katedrale sv. Jakova, ki je eden najpomembnejših in najlepših arhitekturnih dosežkov na Hrvaškem in je uvrščen na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Trdnjava sv. Mihovil in trdnjava Barone, kjer prirejajo koncerte domačih in svetovnih glasbenih zvezd, sta od našega objekta oddaljena 500 m. V bližini so restavracije, kavarne in trgovine.

Apartmaji so urejeni s pohištvom po meri in so v celoti prilagojeni potrebam vsakega gosta. Imajo sodobno kuhinjo z jedilnico in sedežno garnituro s SAT/TV, kopalnico s prho, sušilcem za lase in brezplačnim toaletnim priborom. Nekatere enote imajo teraso, dve pa balkon.

viac

Šibenik

Prva omemba mesta sega v leto 1066 in je najstarejše avtohtono hrvaško mesto na Jadranu, ki se ponaša s številnimi naravnimi ter kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi, med katerimi sta dva spomenika pod Unescovo zaščito.

Ena izmed njih je katedrala sv. Jakoba kot najpomembnejši arhitekturni dosežek 15. in 16. stoletja na Hrvaškem, ki je bila leta 2000 uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine. Trdnjava sv. da bi bila privlačna za različne osvajalce, zato so za namene njene obrambe postavili štiri veličastne trdnjave - varuhe mesta: trdnjavo Barone, trdnjavo sv. Janeza, trdnjavo sv. Mihaela in trdnjavo sv. Nikolaja.

Pogled na Šibenik je ena glavnih znamenitosti promenade v Kanalu svetega Antona. V panoramskem pogledu na celotno mesto lahko uživate z več lokacij. Zaradi bližine mestnega središča in dostopnosti po morju predstavlja promenada v Kanalu sv. Antona precejšen del turistične ponudbe mesta.

viac